U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Cuban Art Now

| 23 mei 2017 t/m 24 september 2017

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Cuban Art Now"

Geef een reactie

Cuban Art Now

23 mei 2017 t/m 24 september 2017

In de nieuwste tentoonstelling van Museum Singer Laren, Cuban Art Now, wordt een particuliere kunstcollectie van een Nederlands echtpaar dat lange tijd op Cuba woonde getoond. Cuban Art Now biedt een verrassende kijk op de bruisende Cubaanse kunstwereld en een weergave van de recente Cubaanse kunstgeschiedenis.

Singer Laren is een uniek, particulier cultureel erfgoed dat bestaat uit een museum, theater, villa en beeldentuin. Het Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer bouwde begin vorige eeuw Villa De Wilde Zwanen in Laren. Hier ontvingen ze hun vrienden, onder wie vele kunstenaars. William schilderde in zijn atelier, Anna speelde op haar vleugel in de woonkamer. Samen verzamelden ze een indrukwekkende kunstcollectie. Na het overlijden van William liet Anna een museum en een theater aan de villa bouwen, die in 1956 geopend werden voor publiek.

In Cuban Art Now wordt tot en met 24 september een particuliere kunstcollectie van een Nederlands echtpaar dat lange tijd op Cuba woonde getoond. De collectie is grotendeels opgebouwd uit kunst die in Cuba werd gemaakt sinds het eind van de jaren negentig. De collectie wordt nu voor het eerst samen tentoongesteld en is daarmee het grootste overzicht van hedendaagse Cubaanse kunst ooit.

De verzameling bevat werken van internationaal gevestigde kunstenaars als Raúl Cordero, Alejandro Campins, Michel Pérez (Pollo), Flavio Garcandio, José Emilio Fuentes Fonseca (JEFF), José Eduardo Yaque en Kcho. Ook de beroemde fotografen Alberto Korda en José Alberto Figueroa zijn in de collectie opgenomen.

Onderstaand een aantal kunstenaars uit Cuban Art Now nader belicht:

JEFF (JOSÉ EMILIO FUENTES FONSECA) (1974)
Kort na hun aankomst in Cuba in 1996 raakte het verzamelaars echtpaar gefascineerd door het werk van JEFF. De kunstwerken van JEFF lijken te zijn gemaakt door kinderhanden. Zijn schilderijen zitten vol ontwapende dromen en verlangens, maar refereren ook aan de harde werkelijkheid van zijn jeugd, de pijn en de wreedheid van het leven.

MICHEL PÉREZ (POLLO) (1981)
Pollo’s schilderijen zijn aantrekkelijk, prachtig geschilderd en vaak vertederend. Hij maakt uitvergrote ‘portretten’ van door hem uit boetseerklei geknede figuurtjes of van gevonden objecten.

ALEJANDRO CAMPINS (1981)
Campins is een van de voorlopers van Cuba’s jongste generatie schilders. De geschiedenis, de architectuur en de overblijfselen van zijn eigen cultuur en land zijn vaak onderwerp van zijn schilderijen.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

  • Ontdek:

  • 3 video's

  • 5 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Cuban Art Now

Singer Laren
Oude Drift 1
1251 BS Laren
035 – 539 39 39
receptie@singerlaren.nl

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 11:00 – 17:00 uur
Woensdag: 11:00 – 17:00 uur
Donderdag: 11:00 – 17:00 uur
Vrijdag: 11:00 – 17:00 uur
Zaterdag: 11:00 – 17:00 uur
Zondag: 11:00 – 17:00 uur