U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

| 09 maart 2017 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "De collectie van het Cobra Museum voor Moderne Kunst"

De collectie van het Cobra Museum voor Moderne Kunst

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen is een museum voor moderne en hedendaagse kunst en bevat een omvangrijke collectie kunst van Nederlandse moderne kunstenaars, vooral van de leden van de CoBrA-beweging.

CoBrA veroorzaakte in Nederland in 1948 een revolutie; een doorbraak in de moderne kunst die tot op de dag van vandaag doorwerkt in kunstopvattingen en kunstuitingen. De leden van CoBrA verlangden naar een nieuwe, vrije kunst. Zij streefden daarom een directe en spontane expressie na. Hierbij lieten ze zich onder andere inspireren door creatieve uitingen van kinderen en geesteszieken, naïeve kunst en volkskunst. De naam van de groep is een afkorting van COpenhagen, BRussel, Amsterdam.

CoBrA in Nederland

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen maakt het erfgoed van de internationale CoBrA beweging zichtbaar. Ook houdt het museum het gedachtegoed van de kunstenaars van de beweging levend. Het museum toont haar eigen collectie steeds in vernieuwde opstellingen om daarmee de breedte van de internationale CoBrA-beweging te benadrukken. Ook geeft het museum hiermee aandacht aan de dynamiek tussen de verschillende groepsleden. In de collectiepresentatie is er bijzondere aandacht voor de samenwerking tussen dichters en schilders van de beweging. De relatie tussen tekst en beeld speelde vanaf de oprichting van CoBrA een belangrijke rol.

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst is dé plek op het gebied van de internationale CoBrA-beweging. Dé plek waar de geest van CoBrA, experiment en expressie in de kunst worden benadrukt. Het museum bezit een kernachtige CoBrA-verzameling, met kunstwerken en documentair materiaal, waarmee diverse presentaties worden gemaakt en die constant wordt uitgebreid.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

• Ontdek:

• 3 video's