U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

| 23 maart 2017 t/m 29 oktober 2017

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Chapeaux! De hoeden van Koningin Beatrix"

23 maart 2017 t/m 29 oktober 2017

Tot en met 29 oktober 2017 is in museum Paleis Het Loo de tentoonstelling ‘Chapeaux! de hoeden van Koningin Beatrix’ te zien. De 33 jaar lange regeerperiode van Koningin Beatrix wordt aan de hand van een honderdtal hoeden in beeld gebracht.

Tijdens haar regeerperiode (van 1980 tot 2013) draagt Koningin Beatrix bij honderden speciale gelegenheden een hoed: denk aan staatsbezoeken, ontelbare openingen en prijsuitreikingen, op Prinsjesdag en Koninginnedag. De vele hoofddeksels zorgen voor een herkenbaar en vertrouwd beeld van de vorstin en maken deel uit van haar ‘representatieve werkkleding’. Een groot deel van de befaamde hoofddeksels (111 stuks) worden nu vertoond in de tentoonstelling ‘Chapeaux! De hoeden van Koningin Beatrix’ in Paleis het Loo te Apeldoorn.

De tentoonstelling is ontworpen door Maarten Spruyt en Tsur Reshe en wordt georganiseerd in samenwerking met de Koninklijke Verzamelingen, beheerd door het Koninklijk Huisarchief in Den Haag. In ‘Chapeaux! De hoeden van Koningin Beatrix’ staan de creaties van hoedenmakers Harry Scheltens (wie zo’n 30 jaar lang ontwerper was voor de koningin), Emy Bloemheuvel en Suzanne Moulijn centraal, gecombineerd met beelden van de gelegenheden waarop ze werden gedragen. De hoed staat nooit op zichzelf, maar wordt altijd in combinatie met de kleding ontworpen, vaak in overleg met de koningin. De hoeden tonen dan ook verrassend veel mogelijkheden in kleurgebruik, materialen, versieringen en een creatief vormen- en lijnenspel. Een voorproefje van de tentoonstelling is alvast te zien op MuseumTV.

Echter niet alleen ‘Chapeaux! De hoeden van Koningin Beatrix’ is een bezoekje waard, maar Paleis het Loo is met de beroemde baroktuinen ook zeker een ‘must-see’ op zichzelf. Sinds 1984 is dit voormalig Koninklijk Paleis na een grondige restauratie opengesteld voor het publiek en daarom kunt u de ingerichte kamers en zalen bewonderen die tonen hoe de Oranjes 300 jaar lang woonden en werkten. Of wandel door de baroktuinen, die symmetrisch zijn aangelegd naar  17e-eeuws voorbeeld en uniek zijn in Nederland.

Breng dus vooral een bezoekje aan Paleis het Loo om de prachtige tentoonstelling ‘Chapeaux! De hoeden van Koningin Beatrix’ en het paleis zelf te bezichtigen!

Kijk voor meer informatie ook op de website.

• Ontdek:

• 3 video's