U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

C+B Museum – Collectie

| 26 juli 2018 t/m

Commentaar (1)
5.0

1 keer beoordeeld
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

Een reactie op "C+B Museum – Collectie"

  1. freerk72 schreef:

    prachtig mooi dit van Harry en zijn band en dan nog in zijn woning van vroeger.

Geef een reactie

C+B Museum – Collectie

Het rustige Drentse Grolloo was de thuisbasis van één van de bekendste Nederlandse bluesbands: Cuby + Blizzards. Tegenwoordig is een museum ingericht in het huis van frontman Harry Muskee. Je komt er alles te weten over de band.

Deze video’s zijn mede mogelijk gemaakt dankzij de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

Huize Muskee

Het Cuby + Blizzards Museum is ingericht in het voormalige huis van Harry Muskee, de frontman van de band. Dit is originele plek waar Cuby + Blizzards zich voorbereide op optredens. Als bezoekers loop je door de verschillende ruimtes van het huis en aangebouwde schuur, en kom je honderden objecten tegen die samen een beeld schetsen van het leven van de muzikanten. De voorkamer wordt verwarmd door een klein kacheltje. In de hoek staat een oud drumstel. Ook staat een niet al te grote witte piano langs de muur. Deze was van Herman Brood, die een aantal jaar lid was van de band. Wie er iets op wil spelen komt bedrogen uit; hij is zo vals als een kraai. In het verleden weigerde de band soms wel eens op te treden, omdat de piano niet goed gestemd was.

Iets verder liggen de bedsteden. De bandleden brachten hier vaak de nacht door, en zorgden er ook voor dat ze niet alleen waren. En inderdaad, een aantal lege bierflessen in een van de bedsteden doet vermoeden dat hier geregeld een nachtje werd doorgehaald. Ook kwamen er vaak andere beroemdheden op bezoek bij Cuby + Blizzards. Zo bleven onder andere Boudewijn de Groot, Simon Vinkenoog en de Amerikaanse blueszanger Eddie Boyd een nachtje slapen in een bedstee van huize Muskee.

Op zolder kun je echt gaan luisteren naar Cuby + Blizzards. Er worden namelijk altijd concerten afgespeeld. Ook kun je lekker bladeren door bergen aan magazines die op de leestafel liggen. Ook is het een plek om even tot rust te komen en te verwerken wat je allemaal hebt ontdekt in het museum. Oude instrumenten, versterkers, platen, microfoons, schilderijen; er is te veel om op te noemen. Elk object heeft zijn eigen verhaal, dat maar graag door de vrijwilligers van het museum wordt verteld.

Fans van Cuby + Blizzards, en liefhebbers van blues in het algemeen zullen hun ogen uitkijken in het C+B Museum. De blues zal daarom voorlopig nog in leven blijven in het Drentse Grolloo.

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 7 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

C+B Museum – Collectie

Voorstreek 4

9444PE Grolloo

info@cubymuseumgrolloo.nl

0592 – 269917

Openingstijden

1 juni t/m 31 augustus 2018:

Maandag: gesloten

Andere dagen: 11.00 – 17.00

1 september t/m 28 oktober 2018:

Maandag, dinsdag, woensdag: gesloten

Andere dagen: 11.00 – 17.00

Vanaf zondag 4 november  t/m 24 april

Alleen op zondag geopend: 11.00 – 17.00