U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

| 13 oktober 2018 t/m 02 juni 2019

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Sieraden – Makers & Dragers in het Afrika Museum"

13 oktober 2018 t/m 02 juni 2019

Met de tentoonstelling ‘Sieraden – Makers & Dragers’ presenteert het Afrika Museum een unieke collectie van ruim 700 sieraden. Niet alleen de verhalen van de dragers van deze sieraden komen rijkelijk aan bod, ook de makers en hun maaktechnieken staan in de tentoonstelling centraal.

Van verfijnde gouden sieraden uit Azië en Zuid-Amerika tot aan sieraden die gemaakt zijn van de meest uiteenlopende natuurlijke materialen uit Oceanië: de uitgebreide collectie van de tentoonstelling ‘Sieraden – Makers & Dragers’ geeft een bijzondere kijk op het gebruik van sieraden wereldwijd. Samengesteld uit de collecties van het Afrika Museum, Museum Volkenkunde, Wereldmuseum Rotterdam en het Tropenmuseum biedt deze tentoonstelling een overzicht van eeuwenoude tot hedendaagse sieraden, gemaakt door ontwerpers van over de hele wereld.

Van goud tot papier

De behoefte van de mens om zich met pracht en praal te versieren is misschien wel zo oud als de mensheid zelf. De betekenis achter het dragen van sieraden is echter niet voor iedereen hetzelfde. Sommigen dragen het om een bepaalde macht of rijkdom uit te stralen, anderen vooral om zichzelf mooier te maken. De tentoonstelling neemt je mee in de wereld van deze sieradendragers en laat op beeldende wijze zien met welke materialen deze sieraden zijn gemaakt. Van goud, zilver en edelstenen tot hout pitten en papier: geen materiaal blijft door de eeuwen heen ongebruikt.

De sieradenmakers

Naast de vertoning van deze grote collectie sieraden, staan in de tentoonstelling de verhalen van de makers en ontwerpers achter deze sieraden centraal. Door je te verdiepen in hun maaktechnieken leer je niet alleen meer over de kneepjes van het vak, maar krijg je ook inzicht in de levenswijze, historie en culturele identiteit van deze sieradenmakers. De tentoonstelling is daarbij niet alleen een ode aan sieradenmakers uit het verleden; ook hedendaagse ontwerpers worden uitgelicht.

• Ontdek:

• 2 video's