U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

Over MuseumTV

De mooiste tentoonstellingen in beeld

MuseumTV is hét videoplatform dat kunst, cultuur en design tot leven brengt. We vertellen u wat er achter de schermen van uw favoriete museum gebeurt. Onze presentators geven u een kijkje in het leven van de kunstenaar. En de curatoren nemen u mee de diepte in tijdens rijke achtergrondverhalen over de nieuwste tentoonstelling.

 

Meer plezier. Meer verdieping. Meer beleving.

De korte promotiefilmpjes zijn voor iedereen zichtbaar. Met een (gratis) persoonlijk account geniet u van veel meer. De prachtige collectie video tentoonstellingen van MuseumTV omvat meer dan 400 video’s, mini-documentaires en korte, krachtige art bites van toonaangevende musea en kunstinstellingen. Elke maand vindt u op MuseumTV video’s van nieuwe tentoonstellingen en collecties.


Unieke kwaliteitsvideo’s voor inzicht & inspiratie

Twijfelt u of een tentoonstelling zal voldoen aan uw verwachtingen? Of vindt u het lastig om een keuze te maken uit alle verschillende musea? Dan is het fijn om vooraf al wat meer een beeld te hebben. Letterlijk, want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. MuseumTV biedt een overzicht van tentoonstellingen en musea in Nederland, in video’s van hoge kwaliteit. Deze geven u een complete indruk van specifieke tentoonstellingen. Nog voordat deze te bewonderen zijn. Zo kunt u thuis al kiezen welk museum of welke tentoonstelling of kunststuk u graag wilt zien.

 

Verrijking en verdieping van uw museumbezoek

Musea kunnen ontzettend druk zijn, zeker in het weekend of tijdens vakantieperiodes. Kijk op uw gemak alvast waar de tentoonstelling van uw keuze over gaat en bepaal vooraf wat u wilt zien. Met MuseumTV kijkt u bovendien ook makkelijk terug waar u tijdens een drukke tentoonstelling niet aan toe bent gekomen.

 

Vooraf, tijdens en achteraf onbeperkt toegang

Wat u tijdens een tijdelijke tentoonstellingen ziet, krijgt u misschien maar een keer in uw leven te zien… Of toch niet? Ook wanneer een tentoonstelling afgelopen is, blijft de tentoonstellingspagina beschikbaar. MuseumTV geeft u altijd onbeperkt toegang tot onze online videoarchieven. Dat geeft u de mogelijkheid die bijzondere expositie of dat portret van die kunstenaar nog eens terug te kijken. Alle video’s zijn te bekijken zonder vervelende onderbrekingen door reclames.

 

Art bites, docu’s & achtergronden op één plek

Bekijk de beste tentoonstellingen van Nederland on demand. Om meer over musea en tentoonstellingen te weten te komen, moet u de informatie vaak op verschillende plekken zoeken. Vind en kijk alle achtergronden, mini-documentaires en korte, krachtige arts bites nu altijd op één centrale plek. Waar u maar wilt, op uw desktop of laptop, tablet en mobiel. MuseumTV biedt elke maand nieuwe tentoonstellingen van musea. Via onze nieuwsbrief laten we u weten wanneer er weer nieuwe video’s beschikbaar zijn.

 

Dé actuele online tentoonstellingsagenda

Zin in een dagje cultuur snuiven, maar geen idee wat er op dit moment waar te zien is? MuseumTV biedt een zo compleet mogelijk tentoonstellingsoverzicht van Nederland. Daarmee is MuseumTV uw nieuwe online tentoonstellingsagenda in videovorm. Toegankelijk, actueel, en altijd en overal te raadplegen.

 

Over MuseumTV

MuseumTV is een initiatief van Stichting Ons Museum en samenwerkende musea in Nederland. De missie van Stichting Ons Museum is een zo breed mogelijk publiek met kunst en cultuur in aanraking te brengen.

 

De musea worden ondersteund door:

logo-vsb-300x66 Over MuseumTV      logo-rijksmuseum-300x36 Over MuseumTVMondriaanFondsLogo-3 Over MuseumTV