U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

MuseumTV voor Musea

Digitale bereikbaarheid van musea vergroten

Met MuseumTV krijgen culturele instellingen en musea nieuwe mogelijkheden om digitaal bereikbaar en zichtbaar te zijn, en hun exposities onder de aandacht te krijgen van een groter publiek. Door samen te werken met diverse media- en distributiepartners, wordt het bereik van één individueel museum substantieel vergroot. Musea bereiken zo ook een groter en deels nieuw publiek. Zowel grote als kleine culturele instellingen krijgen hierdoor democratisch de aandacht.

 

Kunst & cultuur online toegankelijk maken voor iedereen

De missie van Stichting Ons Museum is een zo breed mogelijk publiek met kunst en cultuur in aanraking te brengen. MuseumTV sluit zich daar volledig bij aan. MuseumTV biedt de kijker een platform, waarbij video en films over tentoonstellingen, exposities en musea on demand te bekijken zijn. Wij zijn er voor zowel de liefhebbers van musea (in de volledige breedte) maar ook de nieuwsgierige, geïnteresseerde nieuwkomer met wat meer drempelvrees (SCP doelgroep „geïnteresseerde niet-bezoeker“). MuseumTV neemt drempels weg. Door vooraf meer inzicht te geven, worden verwachtingen gemanaged. En misschien zelfs wel overtroffen.

 

Verdieping en verrijking van een museumbezoek

Op het platform is er ook ruimte voor verdieping en verrijking met mini-documentaires, fotoalbums en verhalen over musea, kunstenaars en kunststromingen. De content is het verhaal van de tentoonstelling. En bestaat uit de historische context en de boodschap die de tentoonstelling met de kunstwerken en de kunstenaars wil overbrengen. Alle content is gemaakt onder een redactionele formule door experts, professionele tv-producenten en curatoren van de deelnemende musea. Ook wanneer een tentoonstelling afgelopen is, blijft de tentoonstellingspagina beschikbaar. Dit neemt de tijdelijkheid van tentoonstellingen weg en vormt zo een tentoonstellingsarchief.

 

Meer informatie?

Meer informatie over MuseumTV voor u als museum kan betekenen? Neem dan contact op via info@museumtv.nl of kijk hier bij de veelgestelde vragen.