U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

MuseumTV brengt 11 Overijsselse musea in beeld

2 november 2017

Ook kleine museumpareltjes krijgen groots bereik dankzij steun Provincie Overijssel

MuseumTV is een video on demand platform dat een overzicht biedt van tentoonstellingen en musea in heel Nederland, in video’s van hoge kwaliteit, gemaakt door professionele documentaire- en filmmakers. MuseumTV wil het publieksbereik voor Nederlandse musea vergroten, meer mensen enthousiasmeren om musea te bezoeken en het rijke museumlandschap helder in kaart brengen. Sinds de live-gang vorig jaar brengt het platform intussen 90 musea in beeld.

Nederland heeft een ongekende rijkdom aan musea. Maar vaak zijn het toch de grotere musea die de mediale aandacht krijgen en het nodige publiek aantrekken. De kleinere en middelgrote musea in Nederland functioneren grotendeels met beperkte budgettaire middelen. Vaak is er geen financiële ruimte voor marketing en communicatie activiteiten om bereik te genereren en nieuw publiek aan te trekken. MuseumTV wil juist ook deze musea in de schijnwerpers zetten door de bijzondere kunst en het culturele erfgoed dat zij herbergen aan een breed publiek te laten zien.

„Met onze speciale Museum Pareltjes reeks brengen wij kleinere en vaak onbekendere musea en hun bijzondere collecties voor het voetlicht“, zo Marieke van der Donk, directeur en oprichter van het platform, „MuseumTV is het grootste en meest inclusieve digitale museum van Nederland waar naast het Rijksmuseum ook het Stedelijk Museum Kampen en het Tapijtmuseum te zien zijn.“

Dankzij de steun van de Provincie Overijssel kunnen nu 11 Overijsselse musea deelnemen aan de Museum Pareltjes reeks van MuseumTV. Dit zijn: het Ikonenmuseum Kampen, het Stedelijk Museum Kampen, Museum Hengelo, het OYFO Techniekmuseum, Museum Palthehof en het Grammofoonmuseum in Nieuwleusen, Gerrit Valk’s Bakkerij- en IJsmuseum in Hellendoorn, het Tapijtmuseum in Genemuiden, Klompen- en zompenmuseum en Oudheidkamer Buisjan in Enter, Museum De Waag en het Speelgoedmuseum in Deventer.

Met de Museum Pareltjes reeks wil MuseumTV specifieke aandacht genereren voor de unieke kleinere musea die een belangrijk onderdeel zijn van de Nederlandse kunst- en erfgoed sector. Het voordeel van het collectieve platform is dat MuseumTV door belangrijke partijen als waardevolle contentpartner gezien wordt. Zo krijgen de 2,5 miljoen abonnees van KPN, Telfort en XS4ALL de video’s van MuseumTV aangeboden. Dit aanvullend aan de 400.000 mensen die MuseumTV zelf maandelijks voor de deelnemende musea bereikt.

3Detail-schouw MuseumTV brengt 11 Overijsselse musea in beeld Pareltje: Stedelijk Museum Kampen – Nu te zien op MuseumTV
MuseumTV
106 MuseumTV brengt 11 Overijsselse musea in beeld Pareltje: Ikonenmuseum Kampen – Video – MuseumTV
MuseumTV
IMG_6168 MuseumTV brengt 11 Overijsselse musea in beeld Tapijtmuseum Genemuiden | Maak kennis met het historische maakproces
MuseumTV
waag-sept-2003 MuseumTV brengt 11 Overijsselse musea in beeld Bekijk de video’s over Museum De Waag op MuseumTV
MuseumTV
Uithangbord MuseumTV brengt 11 Overijsselse musea in beeld Speelgoedmuseum Deventer – Beleef het met de video’s van MuseumTV.
MuseumTV
Berliner MuseumTV brengt 11 Overijsselse musea in beeld Pareltje: Grammofoonmuseum Nieuwleusen – Bekijk de video’s op MuseumTV
MuseumTV
Palthehof MuseumTV brengt 11 Overijsselse musea in beeld Pareltje: Museum Palthehof in Nieuwleusen – Nu op MuseumTV