U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

11 x leuke musea om je kids mee naartoe te nemen

Musea zijn niet alleen leuk, onderzoek heeft ook uitgewezen dat kinderen die zich bezighouden met kunst en cultuur niet alleen creatiever zijn, maar ook betere sociale vaardigheden en meer zelfvertrouwen hebben. Toch kan het best een uitdaging zijn om de kinderen de hele dag geëntertaind te houden, maar gelukkig zijn er genoeg musea die ontzettend leuk zijn voor kinderen. MuseumTV heeft de 11 leukste op een rij gezet met handige 1-minuut-durende promo-video’s.

1. Doe Museum
In het Doe Museum in Veendam kun je heel veel kunst kijken, maar vooral ook zelf veel dingen doen en maken! Echt een museum om naar toe te gaan als je de creativiteit van je kinderen wil stimuleren.

Schermafbeelding-2018-11-13-om-14.51.27-1 11 x leuke musea om je kids mee naartoe te nemen

2. Mondriaanhuis
In het geboortehuis van Piet Mondriaan leer je alles over deze bekende schilder en waarom zijn werk zo bijzonder is. Maar kinderen mogen het vooral ook zelf ontdekken: door hun eigen composities te maken in het doe-het-zelf-atelier, in kinderworkshops of tijdens speurtochten.

Schermafbeelding-2018-11-13-om-15.46.46-1 11 x leuke musea om je kids mee naartoe te nemen

3. Nemo Science Museum
Wetenschap saai? Niet als je het zelf kunt testen en ontdekken in het NEMO Science Museum in Amsterdam. Laat je kinderen bijvoorbeeld hun eigen proefjes doen in het laboratorium met een echte labjas en veiligheidsbril of laat ze stoeien met statische of magnetische objecten!

Schermafbeelding-2018-11-13-om-16.56.35 11 x leuke musea om je kids mee naartoe te nemen

4. Kunsthal Rotterdam: Actie <-> Reactie
In de tentoonstelling ‘Actie <-> Reactie: 100 jaar Kinetische Kunst’ kunnen kinderen hun ogen uitkijken. Kunst die je moet ervaren! In de jaren ’50 werd kunst steeds commerciëler en gingen kunstenaars experimenteren met kunst die in essentie onverkoopbaar is. Denk aan een spaghettijungle, flitsende installaties, draaiende spiegels en in kleur belichte ruimtes!

Schermafbeelding-2018-11-15-om-15.51.36 11 x leuke musea om je kids mee naartoe te nemen

5. Batavialand
Batavialand in Lelystad neemt je mee in de geschiedenis van de scheepvaart op de Zuiderzee, ontdekkingsreizen, handel en het ontstaan van de provincie Flevoland. Ga aan boord van een levensgrote replica van het 17e-eeuwse VOC-schip Batavia en kom er achter hoe het leven van een 17e-eeuwse matroos er uit zag!

Schermafbeelding-2018-11-13-om-14.53.48-1 11 x leuke musea om je kids mee naartoe te nemen

6. Space Expo
Zijn je kinderen vastberaden om astronaut te worden? Neem ze dan mee naar de Space Expo in Noordwijk, Europa’s eerste permanente tentoonstelling over de ruimte. Leer alles over de eerste mensen op de maan en zie de gesimuleerde lancering van een Ariane raket. Kortom: kom er achter wat het inhoudt om een astronaut te zijn!

Schermafbeelding-2018-11-15-om-16.05.47 11 x leuke musea om je kids mee naartoe te nemen

7. Louwman Museum
Is je kind fan van alles wat met auto’s te maken heeft? Neem dan vooral eens een kijkje in het Louwman Museum in Den Haag! Hier leer je alles over auto’s en hun geschiedenis.

Schermafbeelding-2018-11-15-om-13.51.57 11 x leuke musea om je kids mee naartoe te nemen

8. Speelgoedmuseum Deventer
Ontdek de grootste speelgoedcollectie van Nederland in Deventer met onder andere lachspiegels, toverlantaarns, modelautootjes, mechanisch speelgoed, kijkdozen, bordspellen, treintjes en nog veel meer! Ook leuk voor de ouders, want in de collectie (bestaand uit ruim 13.000 objecten) is ook speelgoed van vroeger te bewonderen.

Schermafbeelding-2018-11-15-om-14.44.59 11 x leuke musea om je kids mee naartoe te nemen

9. Spoorwegmuseum
In het spoorwegmuseum vind je uiteraard treinen in alle soorten en maten, maar je vindt hier ook allerlei spannende attracties als de Vuurproef, een theater en een Techlab waar je zelf proefjes kunt doen!

Schermafbeelding-2018-11-15-om-16.30.24 11 x leuke musea om je kids mee naartoe te nemen

10. Heksenwaag
Wat doe je als iemand je van hekserij beschuldigt? In Museum de Heksenwaag leer je er alles over en kun je jezelf laten wegen op de enige eerlijke heksenwaag. Het museum heeft ook een speciale speurtocht voor kinderen, waarbij een spiegel en een zaklamp je enige hulpmiddelen zijn!

Schermafbeelding-2018-11-15-om-13.58.50 11 x leuke musea om je kids mee naartoe te nemen

11. PIT Veiligheidsmuseum
Sparen je kinderen politiewagens of brandweerauto’s? Kom dan naar PIT, het nationaal veiligheidsmuseum van Nederland! In PIT komen ze van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat de politie, ambulance en brandweer allemaal doen om ons leven zo veilig mogelijk te maken.

Schermafbeelding-2018-11-15-om-16.04.05-1 11 x leuke musea om je kids mee naartoe te nemen

Gebruikte bronnen