U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

De schatkamer! – Meesterwerken uit de Hermitage

Hermitage Amsterdam | 02 februari 2019 t/m 02 februari 2019 | nu

Neem een kijkje in De schatkamer!

Krijg alvast een voorproefje van de jubileumtentoonstelling ‘De schatkamer! – Meesterwerken uit de Hermitage’ en bewonder topstukken uit 25.000 jaar kunstgeschiedenis.

Krijg alvast een eerste indruk van de meesterwerken die nu te bewonderen zijn in De schatkamer! – Meesterwerken uit de Hermitage. De nieuwe tentoonstelling van de Hermitage Amsterdam is de start van het feestelijke jubileumjaar. Tien jaar geleden opende het museum namelijk op de huidige locatie aan de Amstel.

Ontdek de schatkamer!

In De schatkamer! – Meesterwerken uit de Hermitage wordt teruggekeken op 25.000 jaar kunstgeschiedenis. Bewonder hier meer dan 200 werken van wereldberoemde meesters uit de oude collecties van de tsaren. Deze tentoonstelling bevat meesterwerken van kunstenaars als Da Vinci, Bernini, Matisse en Rembrandt. Het gaat om kunstwerken van de prehistorie tot en met de 21eeuw.

Wandel door de kabinetten

De kabinetten van de Hermitage Amsterdam staan volledig in het teken van verschillende culturen. Hier spring je van de ene cultuur en kunstvorm naar de andere. Je vindt hier Siberische kunst, Griekse en Romeinse kunst, West-Europese kunst, islamitische kunst, Russische kunst, Aziatische kunst, hedendaagse (21ste-eeuwse) kunst en Europese toegepaste kunst. Dwaal rond door de kabinetten en ontdek alle bijzondere objecten en topstukken.

Kunst battle

In de grote zaal van de tentoonstelling tref je spannende confrontaties aan. Je ziet kunst uit diverse tijden en culturen, steeds in visueel en/of inhoudelijk verrassende sets van twee. Deze sets van twee kunnen gezien worden als kunst battles. Deze battles tonen de overeenkomsten en verschillen in cultuur en tijd. De Hermitage nodigt bezoekers met deze opstelling uit om aandachtiger en opener naar kunst te kijken. Neem vooral de tijd om alle details te spotten en het verhaal achter het werk te ontdekken. Binnen de kunstgeschiedenis staat niks vast: de ene betekenis of mening is niet beter of meer waard dan de andere.

Benieuwd geworden naar de tentoonstelling? Bekijk de video’s op onze site en bezoek de Hermitage in Amsterdam!

• Ontdek:

• 2 video's

• 12 foto's

• 0 artikelen

Museuminfo

Neem een kijkje in De schatkamer!

Hermitage Amsterdam

Amstel 51