U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

Frans Hals Museum – Collectie

Frans Hals Museum | 27 november 2018 t/m 27 november 2018 | geweest

Neem een kijkje bij het Frans Hals Museum

Het werk dat Frans Hals heeft gemaakt, was voor zijn tijd erg revolutionair. Zijn schilderstijl was anders dan dat van zijn tijdgenoten. Benieuwd? Breng dan een bezoekje aan het Frans Hals Museum of krijg een voorproefje in deze galerij!

Weinig bekend over Frans Hals

Veel weten we eigenlijk niet over de Hollandse meester Frans Hals. Wat we wel weten is dat hij naar Haarlem verhuisde toen hij jong was, en daar in de leer is gegaan bij een schilder. Hij schilderde vrij ruw. Dichtbij lijken zijn schilderijen vaak chaotisch, maar wanneer je wat naar achter gaat komen ze toch heel realistisch over. Iets wat hij ook anders deed dan andere schilders van zijn tijd was portretten schilderen van de ‘normale’ mens. Andere schilders maakten vaak schilderingen van de elite van de samenleving, maar Frans Hals deed dat niet.

Verschillende kunstenaars

In het Frans Hals Museum is naast het werk van de Hollandse meester zelf ook werk te zien van andere kunstenaars. Door wisselende tentoonstellingen maak je kennis met andere schilders en werken die zij hebben gemaakt. Dit laat ook goed de invloed die Frans Hals had, en nog steeds heeft, op andere kunstenaars.

Benieuwd geworden naar de verschillende werken? Bekijk de video’s op onze site en bezoek het Frans Hals Museum in Haarlem!

• Ontdek:

• 2 video's