U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

Museum Prinsenhof Delft ‘Willem van Oranje is hier’

Museum Prinsenhof Delft | 19 oktober 2018 t/m 19 oktober 2018 | geweest

Een kijkje bij Museum Prinsenhof Delft

Maak kennis met niemand minder dan Willem van Oranje in de tentoonstelling ‘Willem van Oranje is hier’ in Museum Prinsenhof Delft. Tijdens je bezoek loop je in de voetsporen van deze belangrijke politicus en leer je hem kennen als familieman.

reed binnen in Museum Prinsenhof Delft en loop in de voetsporen van Willem van Oranje tijdens de tentoonstelling ‘Willem van Oranje is hier’. Hier maak je kennis met de prins als politicus en als familieman.

Het Prinsenhof

Het hof is heel speciaal omdat het echt de woning is waar Willem van Oranje zijn laatste jaren heeft gespendeerd. Wat het nog spectaculairder maakt is dat je precies kunt zien waar het leven van Willem van Oranje ten einde kwam. De kogelgaten zijn het bewijs van zijn dood en tegelijk ook het bewijs van zijn leven. Het maakt het verhaal over Willem van Oranje nog echter, alsof hij er gisteren nog was. Ontdek verschillende kamers met allemaal hun eigen verhaal over Willem van Oranje. Willem komt echt tot leven tijdens deze tentoonstelling.

Willem van Oranje

Tijdens deze prachtige tentoonstelling leer je ook wat voor invloed Willem van Oranje had op het Nederland van nu. Waar hij voor stond en wat voor rol hij speelde in de Tachtigjarige Oorlog. Als bezoeker neem je niet alleen informatie tot je, maar word je ook aan het denken gezet. Aan het einde van de tentoonstelling kom je in een kamer met stellingen terecht, zoals ‘ Iedereen mag geloven wat hij wil en daarvoor kerken, moskeeën of andere gebedshuizen bouwen.’ Je kunt zelf op deze stellingen reageren. Krijg hier alvast een voorproefje van de tentoonstelling.

• Ontdek:

• 2 video's