U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

Museum De Wieger – Collectie

Museum De Wieger | 13 november 2018 t/m 13 november 2018 | geweest

Een kijkje bij Museum De Wieger

Kom een kijkje nemen Museum De Wieger, het oude woonhuis van Hendrik Wiegersma in Brabant. Hier zie je onder andere werk gemaakt door Wiegersma zelf, maar ook door lokale kunstenaars.

Loop binnen in Museum De Wieger, bezoek de tuin, de ateliers en leer meer over Hendrik Wiegersma, zijn geschiedenis en zijn werken.

Van woonhuis tot Museum De Wieger

Een aantal jaar na de dood van Hendrik Wiegersma, werd zijn voormalige dokterswoning veranderd in een museum. Treed het statige landhuis De Wieger binnen en ontdek meer over Wiegersma en zijn werk. Naast werk van hemzelf, is hier ook kunst te vinden van lokale kunstenaars en van andere schilders uit de tijd van Wiegersma. Wil je meer weten over het leven en werk van Hendrik Wiegersma, ga dan naar de begane grond van Museum De Wieger. Er zijn verschillende thema’s die steeds wisselen, zodat je kunt blijven ontdekken.

Vergeet ook niet om de tuin van De Wieger te bezoeken. Hier loop je namelijk over ‘het tuinpad van mijn vader’ waarover Wim Sonneveld zingt in het nummer ‘Het Dorp’. Geschreven door de 4e zoon van Hendrik Wiegersma, Friso. Zin in een dag vol kunst en natuur? Bezoek dan museum De Wieger in Brabant.

• Ontdek:

• 2 video's