U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

Boerenbondsmuseum

Boerenbondsmuseum | 29 november 2018 t/m 29 november 2018 | geweest

Een kijkje bij het Boerenbondsmuseum

Stap in de voetsporen van de Brabantse boer van een eeuw geleden in het Boerenbondsmuseum. Ontdek het harde werken en de knusse huisjes.

In het Boerenbondsmuseum zoek je het Brabantse boerenleven van een eeuw geleden op. Hier ervaar je de geschiedenis als nooit tevoren.

Maak kennis met Pater van Elsen. Hij is de grondlegger van de Noordbrabantse Christelijke Boerenbond (nu Z.L.T.O.) en van vele boerencoöperaties. In het Boerenbondsmuseum leer je deze belangrijke man kennen. Ontdek hoe zijn leven was en wat voor werk hij allemaal verrichtte. Loop in zijn voetsporen bij een bezoekje aan het Boerenbondsmuseum.

De museumgebouwtjes

Van het hoofdgebouw, waar veel foto’s van deze hardwerkende Brabantse boeren te zien zijn, gaan we naar het dorpsplein. Hier vind je verschillende arbeidshuisjes, waar je allerlei demonstraties kunt zien. Van de klompenmakerij, houtzagerij en weverij tot handkrachtzuivelfabriek en de smid. Leer al deze werkzaamheden kennen. Vergeet niet na het dorpsplein een bezoekje te brengen aan het platteland schooltje. Hier kun je weer terug de schoolbanken in en school ervaren zoals dat een eeuw geleden was. Hier leer je oude liedjes en belangrijke schoolregels kennen. Ook kun je in het schoolgebouwtje de klederdracht zien uit die tijd.
Kom daarna genieten van ouderwets snoepgoed in het winkeltje de Roskam, waar je ook een bakje koffie kunt drinken in het bijbehorende café. Nieuwsgierig naar meer? Kom dan langs bij het Boerenbondsmuseum en bekijk de video’s.

• Ontdek:

• 2 video's