U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

Sieraden – Makers & Dragers in het Afrika Museum

Afrika Museum | 13 oktober 2018 t/m 13 oktober 2018 | nu

Een kijkje bij het Afrika Museum: Sieraden – Makers & Dragers

Krijg alvast een voorproefje van de tentoonstelling ‘Sieraden: Makers & Dragers’ in het Afrika Museum in Berg en Dal.

In het Afrika Museum is nu een prachtige tentoonstelling te zien: ‘Sieraden – Makers en Dragers’. De meest prachtige sieraden kun je hier bewonderen en je ontdekt het verhaal van zowel de makers als de dragers. Bekijk objecten van 300 n. Chr. tot nu en zie hoe hedendaagse makers gebruik maken van traditionele technieken of materialen.

Bijzondere verhalen

Tijdens je reis door de tentoonstelling in het Afrika Museum ontdek je bijzondere verhalen. Zoals Johanna Dahm (1947), een Zwitserse sieraden ontwerpster. Zij was in Ghana in de leer gegaan bij een goudsmid. Het bijzondere hieraan was dat het vak goudsmid eigenlijk alleen weggelegd was voor mannen. De mannen die de opleiding tot goudsmid mochten volgen werden ook nog eens hiervoor uitgekozen. Het was dus heel bijzonder dat Johanna Dahm dit vak mocht leren. Ze leerde verschillende technieken die ze later gebruikte bij het ontwerpen van haar sieraden. De sieraden van sieradenmaker Giovanni Corvaja (1971) zijn weer op een andere manier bijzonder. Hij gebruikt wetenschappelijke kennis voor het vervaardigen van zijn sieraden. Naast deze twee makers vind je nog veel meer bijzondere verhalen.

Naast persoonlijke verhalen leer je ook veel over sieraden van volkeren en stammen. De verschillende manieren waarop sieraden gebruikt en gemaakt werden. Dus kom langs bij het Afrika Museum en bekijk meer dan 30.000 sieraden die in het museum zijn opgesteld.

• Ontdek:

• 2 video's